fbpx

Media #TotulVaFiBine

Povești de presă TOTUL VA FI BINE

Anca Șilcă este fondator și președintele Asociației Caritabile „Totul Va fi Bine”, o organizație care s-a implicat foarte mult chiar și anul trecut, în pandemie, pentru ajutorarea copiilor din familii marginalizate social. Ea a povestit pentru reprezentanții Fundației Comunitare Buzău că a decis înființarea acestei organizații după ce timp de doi ani s-a implicat în activități de voluntariat și chiar s-a aflat pentru o vreme în postura de vicepreședinte al unui alt ONG. Totul a fost posibil cu sprijinul familiei și a prietenilor acesteia.

Povestea „Totul Va Fi Bine” este în mare despre prevenirea abandonului școlar în rândul copiilor ce provin din familii defavorizate, lipsite de resurse care să asigure sprijin pentru educația copiilor. „Prin acest proiect țintim creșterea accesului la educație și sănătate pentru copiii și tinerii proveniți din familii defavorizate. Concret prin activitatea asociației urmărim să contribuim la integrarea în comunitate a unor grupuri sociale care se confruntă cu diverse probleme: abandonul școlar; lipsa educației sociale, civice și culturale a persoanelor cu acces limitat la surse de informații, sărăcia devenită un stil de viață, resemnarea în fața inegalităților de șansă și a condițiilor improprii de trăi, abandonarea copiilor din centrele de plasament ajunși la vârsta majoratului și constrânși să înceapă o viață pe cont propriu”, a relatat Anca Șilcă pentru Fundația Comunitară Buzău câteva direcții de acțiune pale organizației pe care o conduce.

În ceea ce privește campaniile pe care această organizație le-a dus pentru ajutorarea copiilor merită să amintim Campania „Sfertul de lectură”, care a însemnat pregătirea și echiparea copiilor proveniți din medii defavorizate pentru începerea școlii și ulterior pentru participarea la școala on-line, cu rechizite, ghiozdane complet echipate, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, gadget-uri și dispozitive pentru orele on-line, precum și  campania „Fii Bun De Crăciun”, prin care „ am încălțat peste 230 de <piciorușe goale>”, după cum spune Anca Șilcă, iar copiii au primit cadouri consistente și părinții alimente și bunătăți pentru Masa de Crăciun. La fel de importante ca și impact social au fost și campaniile „ Construim ACASĂ, renovând o casă”- prin care  organizația s-a implicat în construcția de case celor mai puțin norocoși, precum și cea intitulată „Totul Va Fi Bine, Ianis”- prin care a fost susținut financiar un copilaș de 5 ani, cu mari probleme de sănătate ca să poate ajunge la operația salvatoare din Turcia.

Lista ar putea continua, avem planuri mari pentru următoarea perioada datorită rezultatelor încurajatoare și feedback-ului pozitiv primit atât pentru mine ca și fondator „Totul Va Fi Bine” , cât și ca om și mă bucur enorm că am reușit să atrag și persoane care își doresc să își dedice parte din timpul lor acțiunilor de voluntariat în cadrul asociației.

Despre toate aceste preocupări ale președintelui Asociației Caritabile „Totul Va fi Bine” s-au interesat și reprezentanții Fundației Comunitare Buzău care luna aceasta duc ei înșiși o campanie de sărbătorire a femeii în cadrul unui proiect care le scoate în evidență pe buzoiencele care au un cuvânt de spus în societate prin activitățile și campaniile care vin în sprijinul semenilor, copii sau bătrâni aflați în dificultate, într-un fel sau altul.

„Proiectele și campaniile desfășurate sunt menite să aducă o schimbare în mentalitatea și percepția celor din jur, iar MISIUNEA noastră este să oferim celor din jur ajutorul de care au nevoie, să atragem și să organizăm oameni care la rândul lor pot contribui mai departe în diverse proiecte și bineînțeles să devenim o organizație sustenabilă cu rezultate pe termen lung și numeroase schimbări pozitive în rândul comunității”, a mai declarat Anca Șilcă.

Alexandra are doar 12 ani, dar luptă ca un om mare pentru viață. Copila suferă de o boală extrem de gravă. ”Nu mai pot, nu mai rezist!”

Alexandra are doar 12 ani și o viață întreagă înainte. În loc să se bucure de vacanță, însă, și de frumusețea verii, micuța umblă doar prin spitale și luptă pentru viață. Spitalul i-a devenit o a doua casă, iar medicii și asistentele, cei mai buni prieteni. Prieteni care fac tot posibilul pentru ca micuța să iasă învingătoare și cu capul sus din această luptă dură.
colaj site concert caritabil totul va fi bine

Pentru Alexandra! Concerte caritabile în parcurile din Buzău

Un concert caritabil de excepție a fost susținut, vineri, în Parcul Marghiloman. Buzoienii cu suflet mare au fost prezenți pentru a fi alături de Alexandra, adolescenta în vârstă de 12 ani care se luptă cu cancerul. Spectacolul integral va fi difuzat în weekend, la Campus TV.
alexandra 2 1024x682 1

CAMPANIE UMANITARĂ | Totul Va Fi Bine, Alexandra!

Duminică, 22 august, Asociația Totul va fi bine a organizat în Parcul Crâng, un spectacol pentru copii, care a avut ca scop strângerea de fonduri pentru Alexandra, necesare în vederea continuării tratamentelor anevoioase începute cu mult timp în urmă.
WhatsApp Image 2022 08 04 at 04.25.49

Alexandra, totul va fi bine! Cancer cu metastază, la doar 12 ani

La doar 12 ani, Alexandra se luptă cu o boală cumplită: cancer cu metastaze. În urmă cu doar câteva zile, adolescenta, din Mărăcineni, a fost operată de urgență, din nou, la o clinică din Turcia, iar acum se recuperează, urmând să continue chimioterapia.
WhatsApp Image 2022 08 04 at 04.19.29

Actualitate Concert caritabil organizat la Buzău: artiștii cântă pentru Alexandra

Asociația caritabilă „Totul va fi bine” se luptă să strângă o sumă însemnată de bani pentru a o ajuta pe Alexandra, o fetiță de 12 ani care se luptă cu o boală necruțătoare: recidivă tumorală ovar restant și diseminări secundare peritoneale (cancer cu metastaze).
vernisaj caritabil SIMBIO

Vernisaj caritabil la Buzau, “Rudolph is an artist!”

Voluntarii Asociatiei SIMBIO, din Buzau, impreuna cu Asociatia Caritabila Totul Va Fi Bine, va invita in data de 19 decembrie 2021...
umanitar

APEL UMANITAR: O fetiță de 5 ani din Buzău are nevoie de bani pentru o operație. Bianca, diagnosticată cu o malformație foarte rară

O fetiță din Buzău, în vârstă de 5 ani și jumătate, suferă de o malformație congenitală extrem de rară și are neapărată nevoie de o intervenție chirurgicală.

Showdown, noul sport lansat la Buzău pentru nevăzători. Aici funcţionează Liceul Special VIDEO Citeste mai mult: adev.ro/rd7alv

Showdown este un sport nou, echivalentul pentru nevăzători al tenisului de masă clasic, pentru care la nivel naţional nu există infrastructura necesară.Citeste mai mult: adev.ro/rd7alv
WhatsApp Image 2022 06 02 at 15.40.26 990x556 1

Copiii cu deficiențe de vedere, o șansă pentru Jocurile Paralimpice. Proiect unic în țară, lansat la Buzău

Șansă unică pentru copiii cu deficiențe de vedere de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Buzău. Astăzi aici a fost lansat primul proiect din țară prin care unitatea de învățământ...
470e01fd6fa674b84081e006f246aef2

Uniți prin Sport, proiectul Asociației Caritabile Totul Va Fi Bine – va fi lansat la Buzău Joi, 2 iunie 2022

Asociația Totul Va Fi Bine anunță lansarea proiectului Uniți prin Sport, initiativă câștigătoare în cadrul programului Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, finanțat de Lidl România
Screenshot 2022 07 18 at 10.54.37

Proiect unic in Romania „Uniti prin sport” – Emisiunea „D-ale Buzoianului”

Prin proiectul "𝐔𝐧𝐢𝐭̦𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭", venim în sprijinul persoanelor cu deficiențe de vedere, oferindu-le oportunitatea de a participa la activități sportive adaptate nevoilor lor.
Screenshot 2022 07 18 at 10.50.20

Totul Va Fi Bine, Sorin – FOCUS NEWS

🌈 Facem cunoștință cu Sorin și cu mama lui, Florentina. Sorin a venit pe lume în urmă cu 13 ani. La naștere, medicii au pus un diagnostic greu: tetrapareză spastică și paralizie cerebrală.
bb87edd8 4b40 4235 8514 0f02801635a3

Viața lui Sorin, o poveste cum nici în romane nu există

Diagnosticat de la naștere cu paralizie cerebrală și tetrapareză spastică, Sorin are 13 ani și nu și-a strigat niciodată mama. Are nevoie să reia ședințele de recuperare, are nevoie de un logoped, are nevoie de o baie in casă( în cătunul în care locuiesc acum, acest lucru nu este posibil) are nevoie de o casă în care să aibă condiții normale de trai.
WhatsApp Image 2021 10 06 at 18.22.37

Emisiunea „Povestea ta, Misiunea Noastră”- TV Buzău

Alături de tatăl lui Ionuț, micuțul nostru fără năsuc, am participat la Emisiunea Subiectul Zilei Special "Povestea Ta, Misiunea Noastră", de la TV Buzău.
EFB78954 2C43 48D9 818D 0637D3C54B55

Emisiunea „Cocktail”- Campus Tv

În calitate de Președinte al Asociației Totul Va Fi Bine, am participat la emisiunea moderată de Mihai Bunăziua. O emisiune cu și despre empatie ... Totul Va Fi Bine, Ionuț!
totul va fi bine, ionut

Totul Va Fi Bine, Ionuț!

Povestea sfâşietoare a lui Ionuţ, un baiat de doar 9 ani, care a rămas fără nas şi fără cerul gurii după o internare în spital la un an si 2 luni.
IMG 2063

Campania ” Fii Bun de Crăciun 2020″

Peste 230 de copilași cu "piciorușe goale" beneficiari ai Campaniei "Fii Bun De Crăciun 2020" , derulate de Asociația Totul Va Fi Bine!
2C32852A DC4A 4155 9C83 B3D8AF90D4EF

Prima Casă Totul Va Fi Bine!

Va mai amintiți de campania " Construi ACASĂ, renovând o casă"?! Ei bine...cu ajutorul oamenilor de bine, IPJ Buzău și al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, cărora le mulțumim, în numai 3 zile s-a reușit finalizarea primei căsuțe pentru familia cu 4 copii din Cândești. Multumim Opinia Buzău pentru articol!
IMG 7683

Școala on-line, inaccesibilă copiilor săraci

Pandemia de coronavirus, care a dus la pierderea a numeroase locuri de muncă, a redus și mai mult accesul la muncă pentru mulți părinți, iar copii sunt cei mai afectați în această situație…