Media #TotulVaFiBine

Povești de presă TOTUL VA FI BINE

Anca Șilcă este fondator și președintele Asociației Caritabile „Totul Va fi Bine”, o organizație care s-a implicat foarte mult chiar și anul trecut, în pandemie, pentru ajutorarea copiilor din familii marginalizate social. Ea a povestit pentru reprezentanții Fundației Comunitare Buzău că a decis înființarea acestei organizații după ce timp de doi ani s-a implicat în activități de voluntariat și chiar s-a aflat pentru o vreme în postura de vicepreședinte al unui alt ONG. Totul a fost posibil cu sprijinul familiei și a prietenilor acesteia.

Povestea „Totul Va Fi Bine” este în mare despre prevenirea abandonului școlar în rândul copiilor ce provin din familii defavorizate, lipsite de resurse care să asigure sprijin pentru educația copiilor. „Prin acest proiect țintim creșterea accesului la educație și sănătate pentru copiii și tinerii proveniți din familii defavorizate. Concret prin activitatea asociației urmărim să contribuim la integrarea în comunitate a unor grupuri sociale care se confruntă cu diverse probleme: abandonul școlar; lipsa educației sociale, civice și culturale a persoanelor cu acces limitat la surse de informații, sărăcia devenită un stil de viață, resemnarea în fața inegalităților de șansă și a condițiilor improprii de trăi, abandonarea copiilor din centrele de plasament ajunși la vârsta majoratului și constrânși să înceapă o viață pe cont propriu”, a relatat Anca Șilcă pentru Fundația Comunitară Buzău câteva direcții de acțiune pale organizației pe care o conduce.

În ceea ce privește campaniile pe care această organizație le-a dus pentru ajutorarea copiilor merită să amintim Campania „Sfertul de lectură”, care a însemnat pregătirea și echiparea copiilor proveniți din medii defavorizate pentru începerea școlii și ulterior pentru participarea la școala on-line, cu rechizite, ghiozdane complet echipate, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, gadget-uri și dispozitive pentru orele on-line, precum și  campania „Fii Bun De Crăciun”, prin care „ am încălțat peste 230 de <piciorușe goale>”, după cum spune Anca Șilcă, iar copiii au primit cadouri consistente și părinții alimente și bunătăți pentru Masa de Crăciun. La fel de importante ca și impact social au fost și campaniile „ Construim ACASĂ, renovând o casă”- prin care  organizația s-a implicat în construcția de case celor mai puțin norocoși, precum și cea intitulată „Totul Va Fi Bine, Ianis”- prin care a fost susținut financiar un copilaș de 5 ani, cu mari probleme de sănătate ca să poate ajunge la operația salvatoare din Turcia.

Lista ar putea continua, avem planuri mari pentru următoarea perioada datorită rezultatelor încurajatoare și feedback-ului pozitiv primit atât pentru mine ca și fondator „Totul Va Fi Bine” , cât și ca om și mă bucur enorm că am reușit să atrag și persoane care își doresc să își dedice parte din timpul lor acțiunilor de voluntariat în cadrul asociației.

Despre toate aceste preocupări ale președintelui Asociației Caritabile „Totul Va fi Bine” s-au interesat și reprezentanții Fundației Comunitare Buzău care luna aceasta duc ei înșiși o campanie de sărbătorire a femeii în cadrul unui proiect care le scoate în evidență pe buzoiencele care au un cuvânt de spus în societate prin activitățile și campaniile care vin în sprijinul semenilor, copii sau bătrâni aflați în dificultate, într-un fel sau altul.

„Proiectele și campaniile desfășurate sunt menite să aducă o schimbare în mentalitatea și percepția celor din jur, iar MISIUNEA noastră este să oferim celor din jur ajutorul de care au nevoie, să atragem și să organizăm oameni care la rândul lor pot contribui mai departe în diverse proiecte și bineînțeles să devenim o organizație sustenabilă cu rezultate pe termen lung și numeroase schimbări pozitive în rândul comunității”, a mai declarat Anca Șilcă.

WhatsApp Image 2021 10 06 at 18.22.37

Emisiunea „Povestea ta, Misiunea Noastră”- TV Buzău

Alături de tatăl lui Ionuț, micuțul nostru fără năsuc, am participat la Emisiunea Subiectul Zilei Special „Povestea Ta, Misiunea Noastră”, de la TV Buzău.
EFB78954 2C43 48D9 818D 0637D3C54B55

Emisiunea „Cocktail”- Campus Tv

În calitate de Președinte al Asociației Totul Va Fi Bine, am participat la emisiunea moderată de Mihai Bunăziua. O emisiune cu și despre empatie … Totul Va Fi Bine, Ionuț!
totul va fi bine, ionut

Totul Va Fi Bine, Ionuț!

Povestea sfâşietoare a lui Ionuţ, un baiat de doar 9 ani, care a rămas fără nas şi fără cerul gurii după o internare în spital la un an si 2 luni.
25391E27 8EF0 48E1 8558 29DDD6E9E0E1

Femei cu inițiativă din Buzău

În fiecare zi a lunii martie , Fundația Comunitară Buzău, a pus reflectorul pe femeile care se implică în societate, fiind un exemplu de spirit civic, de filantropie și de apartenență la comunitate. Ziua de 5 Martie mi-a fost dedicată!
IMG 2063

Campania ” Fii Bun de Crăciun 2020″

Peste 230 de copilași cu „piciorușe goale” beneficiari ai Campaniei „Fii Bun De Crăciun 2020” , derulate de Asociația Totul Va Fi Bine!
2C32852A DC4A 4155 9C83 B3D8AF90D4EF

Prima Casă Totul Va Fi Bine!

Va mai amintiți de campania ” Construi ACASĂ, renovând o casă”?! Ei bine…cu ajutorul oamenilor de bine, IPJ Buzău și al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, cărora le mulțumim, în numai 3 zile s-a reușit finalizarea primei căsuțe pentru familia cu 4 copii din Cândești. Multumim Opinia Buzău pentru articol!