Totul Va Fi Bine, Sorin!

50FB893A 61E4 4461 8603 90055FD1813A

🌈  Facem cunoștință cu Sorin și cu mama lui, Florentina. Sorin a venit pe lume în urmă cu 13 ani. La naștere, medicii au pus un diagnostic greu: tetrapareză spastică și paralizie cerebrală.

🥰  Mama lui Sorin, Florentina, este definiția practică a omului luptător. Nu s-a descurajat niciodată în cei 13 ani de viață ai puiului ei. Nu s-a descurajat nici când tatăl lui Sorin a murit, la doar câteva luni după ce băiatul a venit pe lume, dar nici când medicii i-au spus că știința nu are prea multe soluții pentru copilul ei. A înțeles doar partea care a motivat-o să lupte. Și anume că răbdarea, orele lungi de recuperare medicală și grija, vor îmbunătăți situația lui Sorin. Și așa a fost.

❗️ La vârsta de 10 ani, după multe drumuri la spitale și ore de recuperare medicală, Sorin a început să meargă. Din păcate, șirul ședințelor de recuperare s-a întrerupt, din cauza situației familiale complicate. Bunicul lui Sorin a plecat la îngeri, iar bunica a suferit, în această vară, un accident vascular cerebral.

☹️  Ei erau sprijinul mamei Florentina în viața grea dusă în cătunul Valea Manciu. Ori de câte ori mama mergea să cumpere hrană și medicamente, să care apă cu cobilița de la fântâna din apropiere ori trebăluia prin curte, Sorin rămânea cu bunicii. Acum, viața a căpătat accente mult mai dure.

❗️ Ca să poată merge la spital, gospodăria ar trebui lăsată de izbeliște. Fiecare coborâre din cătun o costă pe mama lui Sorin în jur de 250 de lei. Cu 50 le tocmește o căruță care să-i coboare 3 kilometri până la șosea, iar acolo îi așteaptă o mașină tocmită pentru o zi, căci Sorin nu poate fi transportat cu autobuzul. Mișcările spastice fac imposibilă folosirea unui mijloc de transport în comun, iar mama nu vrea să-i deranjeze pe ceilalți călători.

Viața nu a fost simplă nicio secundă pentru cei doi, dar au rămas uniți. Mai puțin atunci când mama Florentina, a trecut printr-un cancer stadiul IV și a stat prin spitale pentru intervenția chirurgicală și chimioterapie. Atunci, Sorin a fost în grija statului, într-un centru de ocrotire, dar imediat cum mama s-a însănătoșit, l-a luat acasă și traiul și-a urmat cursul lui.

❗️Locul unde Sorin și mama lui trăiesc de când se știu și pe care îl numesc ”acasă”, este cătunul Valea Manciu din comuna Mânzălești. De cum treci de poartă vezi că ai intrat în gospodăria unor oameni așezați, așa cum sunt familiile de munteni. Au liniște și un loc binecuvântat de Dumnezeu, dar știu că zilele în acest cătun nu vor mai fi multe. Rămași singuri, cei doi au nevoie să coboare undeva unde civilizația le poate face traiul mai ușor.
Cu ultimele resurse au reușit să cumpere o casă în satul Aldeni, comuna Cernătești.

🌈  Trei camere și un acoperiș deasupra capului, e tot ce le trebuie. Toate economiile s-au dus pe această proprietate, dar casa nu poate fi locuită încă. Are nevoie de un acoperiș nou, prin care să nu mai plouă, de o baie în interior și de reparații pentru că nu a mai fost locuită de mulți ani. Cu mari eforturi mama lui Sorin a reușit să tocmească, vara aceasta, o echipă de muncitori care a făcut astereala casei. Timp bun pentru continuarea lucrărilor ar mai fi, dar banii s-au terminat. Cel mai probabil, pentru cei doi, mamă și fiu, va urma o iarnă grea, în cătunul de munte, iar casa cea nouă va rămâne în conservare.

Cum în conservare sunt și speranțele că Sorin va reveni, la un moment dat, în sala de recuperare. Timpul curge în mod defavorabil pentru el și fiecare an fără ședințele de recuperare, este un an în care boala câștigă bătălia dusă cu trupul lui încercat.

🆘 Pentru a trece peste o perioadă de impas, Sorin și mama lui, Florentina, au nevoie de sprijin (material, financiar, moral) pentru următoarele:

🎁 Modalități prin care puteți dona pentru Sorin:

Facebook: https://web.facebook.com/donate/363237665501450/
💵 Direct pe site, atât în lei cât și în euro, fără comisioane: https://asociatiatotulvafibine.ro/doneaza/

💵  În cont BCR, Beneficiar: ASOCIAȚIA TOTUL VA FI BINE, CIF: 42758877
🪙  RO27RNCB0096167685400001 (LEI)
💶  RO75RNCB0490167685400001 (EUR)
💳  COD SWIFT/ BIC : RNCBROBUXXX

💰 Cont PayPal: paypal.me/totulvafibine

💰 BT PAY: 0727 577 771

💰 R: Revolut (0727) 577 771

Ps: Cu mențiunea: SORIN

👍 Puteți opta pentru un abonament de bine lunar in valoare de 10,30,50, 100 sau 200 de lei ( pașii ii regăsiți la finele postării) pe care îl puteți anula oricând doriți fără alte taxe!

⚠️  Iată pașii pentru abonamentele lunare de bine:
🌈  Accesați linkul: https://asociatiatotulvafibine.ro/doneaza/
🌈  Selectați opțiunea: DONEAZĂ LUNAR
🌈  Alegeți SUMA pe care doriti sa o donati lunar (vi se va retrage de pe card automat,lunar suma aleasă)
🌈 I ntroduceți datele dumneavoastră, datele cardului și abonamentul este gata!

🙏🏻  Intrați, citiți si distribuiți 🙏🏻

🤗  Va rugam tare mult să ne ajutati cu un #Like, #Up și #Share la această postare, Ne dorim să ajungă la cât mai multi oameni pentru a avea mai multe șanse de reusita❗️

🤗  Vă mulțumim si vă suntem recunoscători că faceți parte din povestea #totulvafibine❤

Sansanews.ro