fbpx

Noutăți​

Completeaza formularul 230

16 ian.

S-a publicat formularul 230 în Monitorul Oficial. Termenul de depunere a declarației prin care românii redirecționează 2% din impozitul pe venit este 25 mai.

Formularul 230 a fost publicat în Monitorul Oficial (ordinului nr.34 din 12.01.2021). Românii pot redirecționa 2% din impozitul pe venit până pe 25 mai 2021 – termenul dat de ANAF pentru anul acesta, cu două luni în plus față de anii trecuți.

O altă noutate este că ANAF acceptă completarea și depunerea declarației în format digital.

Formularul 230 oferă șansa românilor care au venituri din diverse surse să redirecționeze 2% din impozit către una sau mai multe cauze, pentru 1 an sau 2.

F230 anexa2 proiect30122020 1 1 page 001 1

ANAF a publicat forma finală a declarației pe 12 ianuarie, termenul de depunere a fost stabilit anul acesta pentru 25 mai, similar cu termenul de depunere al declarației unice care oferă aceeași facilitate fiscală românilor cu venituri din activități independente.

Acest termen îl înlocuiește permanent pe cel de 15 martie, nemaifiind necesar ca organizațiile să solicite prelungirile de care anual aveau nevoie.

Ce alte modificări au apărut

• ANAF acceptă completarea digitală a formularului „prin mijloace electronice de transmitere la distanță”.

• Formularul are o singură pagină ceea ce permite o bună gestionare a încărcării unei fotografii, în cazul completării pe hârtie.

• Termenul de plată a sumelor către organizații este de 90 de zile de la depunere, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data încheierii depunerii, deci nu mai târziu 25 august 2021.

Asociația Totul Va Fi Bine vine în întâmpinarea românilor, oameni de bine, care doresc să transforme procentul redirecționat din impozit în sprijin real în comunitate prin descărcarea formularului de

aici

Pentru alte întrebări sau informații nu ezitați să mă contactați:

Anca Șilcă

Presedinte

0727.577.771

asociatiatotulvafibine@gmail.com

Distribuie:

Facebook
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DONEAZĂ ȘI TU

Derularea proiectelor, dezvoltarea activității depinde în foarte mare măsură de situația financiară a asociației.