fbpx

Fii Voluntar

"Voluntariatul este cel mai bun exemplu de democraţie. Votăm la alegeri, dar când te oferi voluntar, votezi în fiecare zi pentru comunitatea în care vrei să trăieşti.”

- Marjorie Moore

Nimic nu este mai prețios și mai frumos decât să îți dăruiești o parte din timpul tău și să te implici în viața și nevoile oamenilor în suferintă.

Voluntarii joacă un rol important în cadrul Asociaţiei iar munca noastră nu ar fi posibilă fără implicarea celor care îşi pun timpul liber în slujba ajutorării celor mai puțin norocoși.

Implicarea poate contribui la dezvoltarea cunoştinţelor şi abilităţilor tale şi îţi poate sporii perspectivele în carieră.

Indiferent de experienţa, interesele sau timpul de care dispui, vei găsi că voluntariatul cu noi este provocator şi plin de satisfacţii!

În funcţie de disponibilitate şi înclinaţii poți alege în ce activități dorești să te implici:

Pentru a deveni voluntar, completează formularul de inscriere de mai jos.

Trmite-ne aplicația ta

Vă vom contacta în max 72h în funcție de modalitatea de contact lăsată!

Temei legal voluntariat

În România, Legea nr.339 din 17 iulie 2006 dă următoarea definiție:[1] 

„Voluntariatul este activitatea de interes public desfașurată din proprie inițiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestație materială; activitatea de interes public este activitatea desfașurată în domenii cum sunt: asistență și serviciile sociale, protecția drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învățământ, științific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protecție a mediului, social și comunitar și altele asemenea.”

Întrebări și răspunsuri despre voluntariat

Află totul în pagina despre noi

Voluntariatul este una dintre cele mai bune modalități de a oferi ceva înapoi comunității tale. Este o modalitate excelentă de a cunoaște oameni noi și de a stabili legături, ajutând în același timp pe cineva aflat în nevoie. Atunci când te oferi voluntar, renunți la o parte din timpul și energia ta pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie. Vei dobândi o experiență valoroasă, vei cunoaște oameni noi și mai mult decât atât, vei avea o împlinire sufletească că ai putut să fii un sprijin pentru o persoană în nevoie.

Voluntariatul nu înseamnă doar să strângi gunoiul de pe stradă sau să faci curat după alții. Înseamnă să fii alături de cineva care are nevoie de sprijin în momentele de nevoie; înseamnă să-ți unești forțele cu alte persoane care îți împărtășesc pasiunea de a face lucrurile mai bune; înseamnă să-i oferi unui copil șansa la o viață mai bună; înseamnă să fii acolo pentru cineva necunoscut care are nevoie de un prieten.

Cu toții avem ceva de oferit acestei lumi, fie că ne dăm seama sau nu. Dar atunci când devenim voluntari, găsim scopul existenței noastre – și asta face toată diferența în modul în care ne trăim viețile și cum ne tratăm unii pe alții.

Voluntariatul în orașul tău poate fi o experiență cu adevărat satisfăcătoare. Ai ocazia să cunoști oameni noi, să înveți despre comunitatea locală și să le oferi un sprijin celor care au atât de mare nevoie de el. De asemenea, poți contribui la construirea unei comunități mai bune pentru tine și pentru ceilalți.

Lumea este plină de probleme, dar una dintre cele mai mari este numărul de copii aflați în dificultate. Copii cărora nu le sunt satisfăcute nevoile de bază, cum ar fi hrana și adăpostul, copii ai căror părinți nu își pot permite lucruri precum rechizite școlare și haine sau copii care suferă de anumite boli grave care le îngreunează foarte mult viața.

Există multe moduri în care poți ajuta copiii nevoiași din orașul tău. Ai putea să fii voluntar la un adăpost sau un centru care are grijă de cei micuți sau, dacă nu ai timpul necesar să fii prezent fizic, ai putea dona bani unei organizații care sprijină copiii nevoiași din orașul tău.