Fii Voluntar

"Voluntariatul este cel mai bun exemplu de democraţie. Votăm la alegeri, dar când te oferi voluntar, votezi în fiecare zi pentru comunitatea în care vrei să trăieşti.”

- Marjorie Moore

Nimic nu este mai prețios și mai frumos decât să îți dăruiești o parte din timpul tău și să te implici în viața și nevoile oamenilor în suferintă.

Voluntarii joacă un rol important în cadrul Asociaţiei iar munca noastră nu ar fi posibilă fără implicarea celor care îşi pun timpul liber în slujba ajutorării celor mai puțin norocoși.

Implicarea poate contribui la dezvoltarea cunoştinţelor şi abilităţilor tale şi îţi poate sporii perspectivele în carieră.

Indiferent de experienţa, interesele sau timpul de care dispui, vei găsi că voluntariatul cu noi este provocator şi plin de satisfacţii!

În funcţie de disponibilitate şi înclinaţii poți alege în ce activități dorești să te implici:

Pentru a deveni voluntar, completează formularul de inscriere de mai jos.

Trmite-ne aplicația ta

Temei legal voluntariat

În România, Legea nr.339 din 17 iulie 2006 dă următoarea definiție:[1]

„Voluntariatul este activitatea de interes public desfașurată din proprie inițiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestație materială; activitatea de interes public este activitatea desfașurată în domenii cum sunt: asistență și serviciile sociale, protecția drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învățământ, științific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protecție a mediului, social și comunitar și altele asemenea.”