fbpx

Noutăți​

Ziua Internațională a Fericirii

20 mart.

„Fericirea se manifestă prin abundenţă, splendoare şi frumuseţe. În manifestarea universului nu se află nici sărăcie, nici zgârcenie; nimic nu este cuprins numai în cercul nevoilor. Iată cum curg izvoarele luminii din milioane de stele pe cer. Abundenţa culorilor, căldurii şi a vieţii izvorăşte din ele: aceasta-i splendoarea fericirii.” Rabindranath Tagore

769488a8 4244 42b3 adf2 4b057466a702

Ziua nu-i gata, mai aveţi timp să intraţi în atmosfera acestei importante date din Calendarul Organizaţiei Naţiunilor Unite.

d287ed28 c18b 4bba 99c4 1c270d56106c

Anual, în data de 20 martie la nivel se sărbătorește Ziua Mondială a Fericirii, care a fost concepută și fondată de filantrop, activist, om de stat și consilier special al Organizației Națiunilor Unite, Jayme Illien, pentru a inspira, a mobiliza și a promova mișcarea fericirii globale.

În 2021, tema Zilei internaţionale a fericirii este „Fericire pentru toţi, pentru totdeauna” („Happiness for All, Forever”), arată happinessday.org.

Toţi oamenii au dreptul la fericire şi bunăstare, iar pentru a atinge acest ambiţios ţel, este nevoie de un efort conjugat, care să înceapă cu fiecare dintre noi şi să continue la nivel de organizaţii, comunităţi, naţiuni şi, în cele din urmă, al întregii umanităţi. Pierderile şi suferinţele cauzate pe întregul mapamond de actuala pandemie reprezintă o dovadă în plus că împărtăşim, cu toţii, aceleaşi nevoi şi vulnerabilităţi. Odată ce pandemia va fi depăşită, cu toţii ar trebui să ne implicăm pentru obţinerea unei lumi caracterizate de fericire, bunăstare şi libertate.

837a567a 530b 434d a338 4f570bbdc208

Pentru ziua de 20 martie, happinessday.org, pagina oficială a evenimentului, ne sugerează zece paşi pe care îi putem urma pentru a fi mai fericiţi şi pentru a răspândi fericire în jur. De exemplu, putem anunţa Ziua mondială a fericirii într-un mod creativ, postând pe internet un cântec sau o altă creaţie artistică veselă. Meditaţia, gândirea pozitivă şi acceptarea de sine au un rol important pentru propria stare de bine, căci „fericirea vine din interior”. Un alt pas ia în considerare atitudinea faţă de ceilalţi. Un simplu zâmbet adresat unui necunoscut sau reluarea legăturii cu un vechi prieten sau cu o rudă pot constitui motive de bucurie pentru toţi cei implicaţi. Promovarea pe reţelele de socializare a activităţilor care ne fac fericiţi poate fi un alt mod, simplu şi la îndemână, de a lega prietenii şi de a-i inspira pe alţii. Plimbările în natură sunt demonstrate, la rândul lor, ca fiind surse de fericire şi bună dispoziţie.

Cele mai fericite ţări sunt cele „în care oamenii au un sentiment de apartenenţă, au încredere unii în alţii şi se apreciază reciproc”, a declarat John Helliwell.

Există și un foarte serios top al fericirii mondiale, unde cele mai fericite zece țări din lume potrivit acestui clasament, 2017-2019, sunt Finlanda (1, pentru al patrulea an concecutiv), Danemarca (2), Elveția (3), Islanda (4), Norvegia (5), Olanda (6), Suedia (7), Noua Zeelandă (8), Austria (9) și Luxemburg (10), iar România ocupă locul 47( doar 3 români din 10 declară că se simt fericiți).

7bc0d84a eb9f 4990 bab7 4734f01861a3

Păstrează-ți calmul! Să ne amintim să ne concentrăm asupra lucrurilor care contează cu adevărat, astfel încât să putem răspunde constructiv oricărei provocări.

Fii înțelept! Să facem alegeri înțelepte, pozitive, care să ne aducă bunăstarea și să îi ajutăm pe alții să facă același lucru.

Fii bun! Suntem împreună chiar și atunci când suntem forțați să stăm la distanță. Să rămânem conectați și să ne ajutăm pentru a-i putea sprijini pe cei care ar putea avea nevoie.

Implică-te! Cu siguranță mulți ne dorim să facem din lume un loc mai bun, iar pentru asta este nevoie să fim implicați în comunitatea din care facem parte. Orice gest, orice faptă bună, orice ajutor pe care îl oferim va ajuta în creionarea imaginii de ansamblu, aceea de a schimba viața unor oameni.

Printre sugestiile pe care cei de la ONU ni le fac pentru a atinge o stare sufletească de mulțumire intensă și deplină se numără alimentația corectă, exercițiile fizice, gândirea pozitivă. Suntem încurajați să petrecem cât mai mult timp alături de persoanele apropiate (acum nu, poate la anul!), fără să neglijăm introspecția.

6ecf4cee 7c93 441e afeb 0d7779fd25da

Distribuie:

Facebook
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DONEAZĂ ȘI TU

Derularea proiectelor, dezvoltarea activității depinde în foarte mare măsură de situația financiară a asociației.